Tuesday, September 9, 2014

its been a while..

hello..ada readers ke cni??hahaha..kesah pulak aku..xda pon xpe..kte syok2 je wat blog ni..so hidup aku skrang memang pnoh ngan buku la since aku pon x abeh blaja g..dah masok lambat kan so habis pon lambat lah..xpe..yang penting semangat nak belajar tu ada..skrang dah sem 4..so tgai lagi staon nak abeh..sem 6 nanti dah start praktikal..yeah..i am getting older..hhaha..kawan2 pon pakat dah abeh degree and nak menamatkan zaman huhahuha pon..ehem..zaman bujang la..aku???x tau la bila nya pon..hahaha..xpe ada jodoh nanti kita kawen ye awak..hahaha..tapi apapon lpas abeh belajar, aku nak keja dulu..nak settle down dlu..dalam wish list aku tu nak kumpul duet banyak2 nak bawak mak n ayah p umrah..harapan dan impian moga tercapai..my parents dah banyak berkorban untuk aku..so bila lagi kan nak bals jasa diorang..aku harap mampu beri kebahagiaan pada mereka..i love them so muchhh!!!
so dah masuk sem 4 ni haruslah berusaha kuat lagi so that aku akan dapat apa yang aku nak..chaiyokk2..you can do it ruzzaiza said..:-)..

Friday, September 6, 2013

eh apa yang berlaku sekarang??

salam...ok skang ni memang hidup aku aku agak confused..macam x tau apa nak jadi..aku baru masuk daftar degree..yes degree selepas staon abeh diploma akaun...hahaha..lama gak tu..orang dah abeh aku baru nak sambung..sudahnya aku yang terkapai2 tercengang2 apekebenda neh??nak buat apa??macam mana nak buat itu nak buat ini??hailaaa...hahaha...tu pon naseb baek lah ada kawan2 lama tolong..kalo x meme i dah pengsan koma bagai dah..hahaha..aku sambung HR..lari jaoh ah dari akaun nuh..pasaipa??weh pnin ang tau dak amik akaun..aku tak sanggup..dah la x paham..x minat..lagi nak amik cabaran??silap2 aku yang ketinggalan..cukup2 lah tu untuk diploma..degree aku x brani nak amik risiko..pada kawan2 aku yang smabung degree akaun tu korang memat TERBAEK...gud luck!!so aku mintak lah kos baru iaitu HR...emm kenapa yea??huhu..actually aku ni suka baca..paper, magazines dan apa2 yang menarik..dlu skola menengah feveret subjek aku sejarah bakk ang..hahaha..ok sila pengsan..aku pon xtau pasaipa..yang aku tau sejarah tu sangat bez..sedey gila kott klo exam x dapat A..hahha..poyo aikh..so bersandarkan pada minat membaca neh..cewahhh..cewii lah ang Jaa..aku pon memberanikan diri amik HR..so baca lah kau sampai muntah hijau k..nak sangat..ahahaha..maybe akan masuk sem 2/3..dah transfer kredit kan..so akan bermula lah kehidupan aku di tempat baru..aku dok umah sewa ni..1st tyme..dlu dok kolej..rasa pelik kit lah kan tiba2 dok luar..bagi aku better dok kolej sbab aku dah biasa..wlopon ada peraturan tapi kita dah tau cmne cara..dok umah sewa ni pandai2 lah jaga diri..k daaa....

Sunday, January 20, 2013

saja wat semak..

lama aku x buka blog ni....dah mati pon..bwhahaha..ni aku korek kuboq balik..hehe..assalamualaikum..actually nk buka yahoomail tapi entah kenapa x bleh buka..dah lama sangat kot peram..tu jadi camtu..hahaa..padan muka ang kempetai..sapa suruh setaon 4 kali baru nak online..haha..so aku saja2 lah try buka blog kot2 boleh..tup2 boleh pulak kn..ang main2 noh ngan aku...hempok mau??hahaha..cerita aku skang??emm apa ya..ohh..dah lama aku abeh study..bulan 11 ritu konvo diploma..now x sambung degree ag pon..baloq liat..hahaha..aku keja benti keja benti..p jalan sana sini..main paintball..oh yeah..hobi baru tuh..paintball..hahaha..bez siot kot..kterang maen free je weh coz under belia..so kalo der game sekitar kome2 sklian n free lak tu p lah maen..gempak kot..wlopon kna tembak bertalu2 tapi tetap excited tahap x hingat keh..nak main lagi..lagi dan lagi..lebam??alah besa ah tu..mau 3 4 minggu nak ilang..hahaha..tapi meme puas aty lah maen..sangat2..haha..team aku consist of ma fmly members je..mak ayah aku skli??ohh tidak lah..dpa x maen sokong kterang jer..aku..kakak aku n abg ipar n spupu sklian 1 team..bez2..nk pegi trnmt hat hebat2 tu x mampu lagi an..yelah mahal kot aksesori n pdftran dia cek oi..so dah orang bagi maen free  tunggu bapak ag..p lah maen..menang dpt gak adiah..tp stakat aku dok maen ni pnah dpt no 2 skli..yang tu sebab lawan ngan team pompuan..yg under belia tu gurls lawan laki ok..paling tinngi pon penah dpt no 4 je..hahaha..tp kira ok lah kn..sebab lawan ngn laki n km ni baru sangat2 lam painball ni..so kutip xprnce dlu lah kn..nt dah jadi pro bru lah msuk game hat hebat2 tuh kn..huhu..ok tu je lah nak cte..nanti rajen aku cte ag..hahaha..bubye..:-)

Saturday, April 21, 2012

apa cerita kau??

salam..lama x update blog ni hah..boleh simpan wat pekasam dah pon..huhu..busy ckit..well exam dah abes..diploma dah abes..tunggu result je..tatau lah camne..harap2 suma ok saja..amin..skang ni memang aku x wat pape..juz dok umah..ngeeee...act kena jaga mak den sakit..aritu masuk spital coz cirit birit muntah bgai..laz2 doc kata kna jangkitan kuman kat kidney..naseb baek cepat..kalo x lagi parah ah..sebelum merebak bagai dpa doc wat lah apa2 yang patut to kill the bacteria..wuwuwu..takot aku!!yelah..dalam dok gelak ketawa suma tiba2 je jatoh sakit..mula2 kena tahan wad biasa spai lah 1 malam mak aku macam sesak nafas jew..kecut perot beb..pagi tu memang agak trok ckit ah..nafas pon naek tinggi semacam jew..tengah ari tu gak dpa tolak masok icu..huhhhh...serius ketaqqqq gila nak mampos...few days dok lam icu pastu dah bleh kuar..pastu dah bleh balik umah...alhamdulilah mak aku dah chat..kaki jew x kuat nak jalan coz lama sangat dok atas katil..so far ok lah..xpe lah take tyme ckit kan..so skang ni keja aku juz jaga mak aje lah..nak p keja kang payah plak tgai mak aku sorang2..kak2 aku pon cbok ngan keja..abang aku pon dah berminggu dok amik cuti..kang nt orang raya ,dia plak raya sorang kat PD nuh..hahhaha...xpe lah..berkorban sat..bila ag kita nk wat ehsan kat parents an??..huhu,...so tulah cite aku skang ni..kte juz mampu merancang..Tuhan yang tentukan...so doa2 lah mak aku cepat chat,cepat jalan dan hidup ceria macam biasa..huhu..amin:-)

Thursday, February 9, 2012

aku...kamu dan dia...

kamu..
insan pertama yang mencuit hati
insan pertama yang menggegar rasa hati
insan pertama yang melakar potret hati

kamu...
namamu terukir dalam sanubari
dirimu menjadi idola hati
datangmu membawa penyeri

dia...
menoreh luka di hati
membawa lara dalam hidupku ini
membenci segala yang aku miliki

dia...
makin berusaha mendekati
makin kuat kamu berlari makin kuat dia mengejar kembali
makin kukuh hatimu dia genggam kini

aku...
hanya memendam rasa di hati
kusimpan luka yang menguasai diri
kutinggal jauh perasaan ini

aku...
tak ingin lagi mendampingi
tak ingin lagi memencil diri
cukup sudah sampai disini
aku dan kamu tak mungkin bersama lagi
kerana dia perlu kamu disisi
terima kasih untuk cinta yang kamu beri..

Friday, January 6, 2012

huahua...:-)

saya tengok awak tapi awak tak tengok saya
saya kenal awak tapi awak tak kenal saya
saya suka awak tapi awak tak suka saya
saya sayang awak tapi awak tak sayang saya
saya jer yang suka
saya jer yang rajin ushar awak
semuanya saya jer...saya...saya..saya...
kenapalah susah sangat awak nak paham saya??
sekarang saya dah putus asa
tapi awak pula yang makin berusaha
makin saya benci makin awak suka
makin saya jauh makin awak dekat
makin saya lari makin awak kejar
dah la awak...saya dah penat...
cukup2 lah buat otak saya berselirat:-)

Sunday, November 27, 2011

get well soon..

salam..
hahaha..dah 2 minggu aku kena campak..ni jangkit dari budak2 tu lah..mula2 kena hazrieq..pastu dapat kat fazrieq..mangsa seterusnya aku lah..pasni tatau lah sapa plak yang kena..hahaha..yang penting aku da nak lega..memang 1 badan lah dia sapu an.muka aku pon penoh gila..sakit sendi2 habis..kepala panas macam nak meletop..nak baring pon x bleh coz sakit pala..aku kena duduk or berdiri je weh..nak tido pon x boleh..nak pusing kanan kiri pon x boleh..tido terlentang je lah aku..nak wat keja apa pon x boleh..kesian kat mak aku..aku juz boleh tolong yang ringan2 je lah..masak nasi..basuh baju  (mesin basuh lah) n sidai baju..tu je aku mampu..selebihnya dok macam patung kat kusyen..apa pon x boleh!!!..hhahah..skang da masok 2 minggu n alomost kering dah..tapi ada g sbiji 2 yang x pecah..tatau lah balik uitm nt camne..nak kena amik mc lagi ka apa tatau lah..depends ah..aku takot kalo rumet or mbe2 kelas jangkit je..hahaha..den memang x tanggung lah kalo depa kena an...kena beware je lah suma..hahhaa..apa pon doakan aku cepat sembuh yer..amin2..